1 lipca 2019

WOOD-MIZER PREZENTUJE WYSOKOWYDAJNĄ OBRZYNARKĘ/WIELOPIŁĘ EG800

Przedstawiamy nowość Wood-Mizer – wysokowydajną obrzynarkę/wielopiłę TITAN EG800! Jest to wszechstronna maszyna zaprojektowana z myślą o tartakach oczekujących najwyższej wydajności.

GŁÓWNE KORZYŚCI:
Szybka i łatwa konserwacja.
Regulowana prędkość posuwu, do 60 m/min.
Rolki modułowe o wysokiej wytrzymałości.

Podstawową funkcją EG800 jest obróbka tarcicy uzyskanej na traku taśmowym lub rozrzynarce pionowej. Obrzynarka z dużą prędkością obrabia materiał o grubości do 40 mm, dzięki czemu sprawnie współpracuje z maszynami TITAN Wood-Mizer. Może pracować także z mniejszą prędkością, obrabiając materiał o grubości do 100 mm.

Obrzynarka wyposażona jest standardowo w cztery piły tarczowe, ale szeroki wał umożliwia dodanie dowolnej ilość pił, w zależności od potrzeb klienta. Posuw regulowany jest elektronicznie w zakresie 0-60 m/min.

EG800 zasilana jest silnikiem o mocy 30kW lub opcjonalnie silnikami o mocy 37kW, 45kW lub 55kW.

Maszyna może być opcjonalnie wyposażona także w lasery ułatwiające pozycjonowanie desek i ustawianie wymiarów cięcia.
Zarówno używana do obrzynania tarcicy, jak i jako wielopiła charakteryzuje się wysoką wytrzymałością oraz łatwością obsługi i konserwacji.