Sprzedaj swoje kilometry!

11 października 2019

Sprzedaj swoje kilometry!

W dniach 16-17 listopada 2019 roku od godziny 11.00 na hali MOSiR w Kole odbędzie się 24-godzinny Maraton pod dachem.
Stowarzyszenie Malinowa Mamba organizuje wielką zbiórkę pieniędzy dla Oddziału Dziecięcego kolskiego szpitala. To już nie pierwszy raz, kiedy Malinowa Mamba udziela się na rzecz kolskiej społeczności - mówi prezes Mariusz Kwarciński. Stowarzyszenie jest dobrze znane i aktywne w Kole od 2009 roku.
Prezes firmy Wood-Mizer, Robert Bagiński bardzo chętnie przyłączył się do tej akcji podejmując decyzję, że odkupi każdy kilometr przebiegnięty na bieżni i przejechany na rowerze stacjonarnym. W ten sposób wszyscy uczestnicy maratonu będą mogli wnieść swój wkład na rzecz Oddziału Dziecięcego w Kole.
Dyrektor MOSiR, Jarosław Kawka wspierając akcję udostępnia potrzebny sprzęt sportowy i pomieszczenie pod dachem. Akcja ma na celu rozpowszechnianie aktywnego stylu życia wśród mieszkańców miasta Koła. Dodatkowo na hali ustawione będą puszki, które każdy z nas będzie mógł zapełnić.
Już od dziś dzięki stronie zrzutka.pl można wspierać akcję poprzez internet.

Podczas ostatniej akcji organizowanej przez Malinową Mambę, którą wspierała firma Wood-Mizer zostały wyremontowane dwa nowe pomieszczenia: sala badań i pomieszczenie socjalne dla rodziców dzieci przebywających na oddziale. Dyrekcja i personel kolskiego szpitala jest bardzo wdzięczny za zaangażowanie w pomoc oraz zmiany, które zostały zrobione w trakcie remontu.
Ordynator Oddziału Dziecięcego, dr. n. med. Katarzyna Przybysz, zaprasza wszystkich aktywnych kolan do wzięcia udziału w 24-godzinnym maratonie, obiecując także i swój czynny udział.

Dołącz do zespołu ludzi, którzy chętnie pomogą w zbiórce pieniędzy na kolski oddział dziecięcy. Liczy się każdy kilometr!