19 czerwca 2019

LASEROWE ZNAKOWANIE BRZESZCZOTÓW I NOWE OPAKOWANIA WOOD-MIZER

Miło nam poinformować, że w ostatnim czasie zakończyliśmy proces wdrażania nowej technologii znakowania brzeszczotów. Od 8 kwietnia br. wszystkie brzeszczoty produkowane przez Wood-Mizer Industries Sp. z o.o. znakowane są za pomocą nowoczesnego lasera przemysłowego. Zastąpił on stosowaną dotychczas metodę znakowania przy użyciu numeratora punktowego.

Znakowanie laserowe jest szybkim procesem, który pomaga nam usprawnić proces produkcji brzeszczotów, a także ułatwia wszystkim odbiorcom rozpoznawanie poszczególnych parametrów brzeszczotów. Oznaczenie nanoszone jest na taśmę co 3 metry. Naniesienie na brzeszczot kodu metodą laserową nie ma wpływu na zmianę jego jakości i żywotności.

Nowy kod brzeszczotu zawiera następujące informacje:
• nazwę producenta (1)
• rodzaj brzeszczotu (2)
• szerokość i grubość w mm (3)
• profil zęba (4)
• numer seryjny zwoju (5)

Wzór znakowania brzeszczotów DoubleHARD, RazorTIP, BiMETAL i MaxFLEX przedstawiony na przykładzie brzeszczotu DoubleHARD

Wzór znakowania brzeszczotów SilverTIP

Wraz ze zmianą znakowania brzeszczotów, zmianie uległ także projekt kartonów.